Fundația Mobexpert susține Caravana cu medici. Consultații și analize gratuite pentru 120 de oameni care nu au acces la servicii medicale

Fundația Mobexpert a sprijinit financiar inițiativa Caravanei cu medici pentru ca 120 de oameni din comuna Râmnicelu, județul Brăila, să aibă parte de consultații și analize gratuite. Acțiunea a avut loc în data de 20 și 21 aprilie 2024, când în jurul a 30 de medici, studenți la medicină, rezidenți și asistenți medicali au ajuns în zonă și le-au oferit gratuit localnicilor servicii medicale precum analize de sânge, EKG, consult general, consult ORL, consult oftalmologic, reumatologic, ecografie abdominală sau de cord, în funcție de recomandări.

”Susținem cu inima deschisă această inițiativă minunată a Caravanei cu medici, cu sprijin financiar pentru a putea fi derulată în folosul oamenilor din localitate. Am aflat că localnicii din Râmnicelu au acces limitat la servicii medicale. În locul unde odinioară era un dispensar, în prezent există doar o farmacie, iar un medic de familie reușește să ajungă doar săptămânal în comună. De aceea ei trebuie să se deplaseze distanțe mari, până la oraș, pentru investigații medicale. Sunt 120 de persoane fără posibilități materiale sau greu deplasabile care au nevoie de sprijin. Ei au beneficiat gratuit de analize de sânge, consult general, EKG, tensiune cardiacă, și au fost direcționați către celelalte specializări. Cu această ocazie, Dr. Mihai Ranete, specialist imagistică Spitalul Fundeni și fondator al Caravanei cu Medici, a realizat 30-40 de ecografii mamare pentru doamnele din localitate. La sfârșitul consultului fiecare pacient a primit o scrisoare medicală, sfaturi și recomandări de la un medic specialist de medicina internă. Este pentru a doua oară când susținem Caravana cu medici și suntem foarte bucuroși că ne putem implica în acest proiect”, declară Diana Șucu, vice-președinte Fundația Mobexpert.

Asociația Caravana cu Medici a fost fondată în 2014 de 5 medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa totală de educație medicală și mentalitatea total nepreventivă a românilor și au decis să găsească ei înșiși soluții pentru aceste probleme.

Mai multe informații despre proiectul Caravana cu medici, dar și cum poți ajuta, inclusiv prin voluntariat, pot fi aflate pe site-ul www.caravanacumedici.ro.  

Scroll to Top