Fotbaliștii de la Rapid, surpriză de zile mari pentru tinerii de la SOS Satele Copiilor

Cristian Săpunaru, Paul Iacob, Jayson Papeau și Cătălin Cîrjan le-au oferit o surpriză de zile mari copiilor și tinerilor din programele SOS Satele Copiilor România. Pasionați de fotbal, copiii și tinerii care fac parte din echipa de fotbal Naționala SOS, un proiect al asociației, au avut ocazia să îi cunoască personal pe cei patru sportivi, să facă schimb de idei și să dea împreună câteva pase.

Întâlnirea a avut loc cu ocazia unui amical dintre Naționala SOS și una din echipele Școlii de Fotbal Rapid, primul meci din calendarul acestui sezon pentru echipa SOS Satele Copiilor. Acțiunea a avut la baza sportivă a Școlii de Fotbal Rapid și a fost posibilă cu ajutorul Fundației Mobexpert.

”Personal, sunt profund convinsă că o copilărie plină de bucurie și atenție constituie fundamentul esențial pentru devenirea unui adult echilibrat și împlinit. Prin urmare, prin intermediul acestui parteneriat cu SOS Satele Copiilor, ne străduim să le arătăm că ne pasă. Este dorința noastră sinceră să le transmitem acestor copii că suntem implicați în binele lor și, de ce nu, în evoluția lor armonioasă. Dorim să fim alături nu doar de cele șase fetițe care își găsesc adăpost în casa pe care o sprijinim financiar până la finele acestui an, ci și de mai mulți copii care își croiesc drumul în viață în această comunitate. Ne propunem să conturăm și să realizăm împreună o varietate de activități care să încurajeze și să sprijine dezvoltarea lor. Cu acest scop, avem deja pregătit un program diversificat de întâlniri și evenimente pentru întregul an.

Cred că este profund benefic pentru acești tineri să se simtă parte integrantă a unei comunități solidare, iar Fundația Mobexpert a inițiat cu bucurie această colaborare cu SOS Satele Copiilor încă de la începutul acestui an. Dorim nu doar să oferim sprijin financiar lună de lună pentru una dintre căsuțele din Satul SOS București, ci să punem în practică și activități memorabile, care să aducă lumină și speranță în sufletele lor. Am participat cu plăcere, luna trecută, la un atelier de mărțișoare origami, iar în prezent, bucuria întâlnirii și a jocului a fost împărtășită de băieții din echipa Naționala SOS, care au avut privilegiul de a întâlni personal fotbaliștii de la Rapid și de a juca un meci amical alături de echipa Școlii de Fotbal Rapid. Îmi doresc cu tărie sa aduc fericire pe chipurile acestor tineri și să simtă că pot apela întotdeauna la sprijinul și susținerea noastră. Atât copiii noștri sportivi, cât și invitații de la echipa mare, au fost deosebit de generoși și receptivi la această inițiativă”, a declarat Diana Șucu, vice-președinte al Fundației Mobexpert.

Înainte de începerea meciului, fotbaliștii clubului Rapid le-au oferit copiilor eșarfe vișinii, autografe și chiar au schimbat câteva pase demonstrative pe teren.

”Cred că trebuie să ne implicăm, să facem mai mult, în special pentru copiii care au nevoie de noi. Să fim oameni mai buni. Mă simt bine în preajma lor. La orice vârstă ajungi, sufletul rămâne tânăr. Am primit de la unul din copiii SOS un cadou special, o casă în miniatură, un cadou care va rămâne special în vestiarul Rapidului și sperăm să ne poarte noroc în tot ceea ce vom face pe mai departe”, a declarat Cristian Săpunaru, căpitanul Rapid.

”Acest proiect, Naționala SOS, a plecat de la ideea de a le oferi copiilor contextul de a face mișcare, de a se întâlni cu personalități din sport și de a fi o echipă. Acum, la câțiva ani distanță, vedem cu mare bucurie și emoție că acești copii iubesc echipa, sunt prieteni între ei, sunt motivați să aibă rezultate mai bune la școală. Meciul cu echipa Școlii de Fotbal Rapid, întâlnirea cu jucătorii de la echipa mare și întreaga deplasare pentru acest acest cantonament la București înseamnă amintiri minunate pentru copiii și tinerii noștri și mulțumim tuturor celor care ne susțin!”, Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Scroll to Top